Fürjes Balázs kifejtette, már hetekkel ezelőtt Pokorni Zoltán polgármesterrel együtt szóvá tették: helytelen, hogy Karácsony Gergely teljesen leállítja a fogaskerekű közlekedését és semmilyen megoldást nem kínál. Mint írja, továbbra is így gondolja: az lenne a minimum, hogy a fogaskerekű-közlekedés szünetelésének idejére igényvezérelt kisbuszos pótlása legyen a fogaskerekűnek.

Hirdetés

Nem maradhat kiszolgálatlanul a fogaskerekűt naponta-hetente közösségi közlekedési eszközként használó több ezer budai polgár és a fogaskerekűt hétvégenként autós közlekedés helyett használó, ezzel a környezetet is kímélő több tízezer kiránduló!

– emelte ki a politikus.

A BKK meghosszabbította a fogaskerekű felújításának építési engedélyeit

A BKK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Közlekedési Hatóság meghosszabbította a fogaskerekű felújításának építési engedélyeit, ezzel elhárult a járat korszerűsítésének és kétirányú meghosszabbításának jogi akadálya.

A kivitelezés a kormányon múlik, ám a fogaskerekű felújítása mindeddig egyetlen olyan hazai vagy uniós finanszírozású projektlistára sem került fel, amelynek megvalósítását a kormány támogatná – hangsúlyozták.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat szerint a munkát az uniós helyreállítási alap forrásaiból lehetne finanszírozni.

Jelezték: a fogaskerekű helyett a téli üzemszünetben, december 5-étől az alsó szakaszon a 60A és a 60B jelzésű buszokkal, a felső szakaszon a 60-as jelzésű fogaspótló járattal lehet utazni. A pótlóbuszok igényvezérelten közlekednek.

Korábban írtuk