Fotó: fidesz-eu.hu
Hirdetés

Az EP plenáris ülésének szünetében nyilatkozva a képviselő hangoztatta: „Brüsszel késedelmesen reagál, hibát hibára halmoz, miközben már legalább hat hónapja cselekednie kellett volna, hogy megakadályozza az energiaárak hirtelen növekedését.” Magyarország pedig – tette hozzá – eddig csak kritikát és fegyelmezést kapott az EU-tól a rezsicsökkentés végrehajtása miatt, miközben ennek köszönhetően a magyar fogyasztók csak az üzemanyagköltségek növekedését érzik a hatalmas energiaár-emelkedésből.

Gál Kinga szerint, az is egyértelmű hogy a gáztározók nincsenek megfelelő módon feltöltve Európában, „és az EU ahelyett, hogy a probléma megoldására koncentrálna, Magyarországot és Lengyelországot szidja, a jogállamisági kondicionalitást politikai zsarolóeszközként felhasználva”.

Rámutatott: az EU keleti és déli határai ismét illegális migrációs nyomásnak van kitéve. „Az Európai Bizottság pedig ismét a szőnyeg alá söpri a kérdést, továbbra sem ismeri el a határzárak hatékonyságának fontosságát, és ahelyett hogy az uniós szerződésekben lefektetett ”jóhiszemű együttműködés„ szellemében járna el, ismét azokat a tagállamokat bünteti, amelyek tettek valamit a megoldás érdekében” – hangsúlyozta.

Korábban írtuk