A fideszes politikus a lapnak elmondta, hétfőn 13 európai párt 84 képviselője 12 tagállamot képviselve hozta létre a képviselőcsoportot. „Nem sokszor alakul új frakció az Európai Parlamentben ilyen rövid idő alatt. Átütő összeurópai siker a patrióta, szuverenista jobboldali pártok ilyen mértékű összefogása. Történelmi jelentőségűnek ezért lehet joggal nevezni ezt a frakcióalapítást” – fogalmazott.

Hirdetés

A pártcsalád elnevezéséről szólva kifejtette: a tagok büszke hazafiak, akik meg szeretnénk őrizni saját hazájukat és kultúrájukat úgy, ahogy elődeiktől örökölték, képesek és hajlandók küzdeni a nemzeti érdekeikért.

„Olyan pártok európai parlamenti képviselőivel kezdtük meg a közös munkát, akik a tagállamaik és választópolgáraik érdekeit helyezik előtérbe, és határozottan fel fognak lépni azokkal a brüsszeli bürokratikus döntésekkel szemben, amelyek antidemokratikus módon semmibe kívánják venni az állampolgárok érdekeit, valamint a demokratikusan megválasztott nemzeti kormányok szuverenitását” – tette hozzá.

Közölte, hisznek Európa jövőjében, ezt egyértelműen hangsúlyozzák kiáltványukban is. „Hiszünk a szuverén nemzetállamokon alapuló erős Európában és a leghatározottabban kiállunk a föderalista, centralista brüsszeli politikai folyamatokkal szemben. Egyértelművé tesszük azt is, hogy mi nem mások ellen, hanem a hazánkért lépünk fel. Hazafiak vagyunk és nem Európa-ellenesek” – jelentette ki Gál Kinga.

Korábban írtuk

Elmondta: egy európai alternatívát szeretnének kínálni, arra törekszenek, hogy örökbe hagyják a következő generációknak a hagyományokat, „a kereszténységünket, a nyelvünket, a tájainkat, a történelmünket”. Szerinte az európai parlamenti választások eredményei jól mutatják, hogy a jelenlegi brüsszeli irányt képviselő pártok támogatottsága csökkent, az emberek változást akarnak, a brüsszeli elit viszont az európai polgárok szavazatokkal kifejezett akaratát semmibe vette.

„Jól látható, hogy mindennél fontosabb nekik a status quo, ezért még elvtelen politikai paktumokat is képesek kötni. A brüsszeli bürokrácia saját hatalmának átmentésében érdekelt” – mondta az EP-képviselő, jelezve: az ilyen paktumok miatt tartották fontosnak összefogni, és egy ütőképes európai parlamenti erőt alkotni, amelynek célja változást elérni.

Azokkal a kérdésekkel kívánnak foglalkozni, amelyek valójában érintik az embereket. Visszahoznák a józan ész érvényesülését az európai politikába, hogy megőrizzék az értékeket és, hogy béke és szabadság legyen Európában – mondta Gál Kinga.

A fideszes politikus közlése szerint neki első alelnökként a frakció összetartásában, az irányvonalak kijelölésében lehet kulcsszerepe, távollétében ő helyettesíti az elnököt. Gál Kinga a legsürgetőbb intézkedések között említette annak megakadályozását, hogy „az elvtelen, brüsszeli fősodor által kötött” politikai paktumok érvényesülni tudjanak.

Napirenden tartják majd az illegális bevándorlás elleni küzdelmet, és a külső határok megvédését. Konkrét lépéseket kell tenni ahhoz, hogy „ezt a méregzöld, úgynevezett Green Dealt hozzuk vissza a realitások talajára”, másképp tönkreteszi az európai mezőgazdaság biztonságát, a gazdákat, a versenyképességet – folytatta. Gál Kinga szerint erős a törekvés a nemzetállami szuverenitás csorbítására, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy „ezeket a centralista, föderalista tendenciákat visszavagdossuk, és hogy a tagállami hatásköröket is tiszteletben tartó politika kezdjen újra érvényesülni”. De mindennél fontosabb, hogy történjenek lépések a béke megteremtése felé – hangsúlyozta.

Jordan Bardelláról, a francia Nemzeti Tömörülés elnökéről Gál Kinga azt mondta, komoly, megbízható és segítőkész politikusnak ismeri, aki méltón fogja képviselni és szervezni a Patrióták Európáért frakciót.