Zambó Péter azt mondta, hogy a magyar erdők nemcsak testi, hanem lelki feltöltődésünk színhelyei is, példaként említette a pálos remetéket, akik nem véletlenül költöztek a Pilis és a Mecsek erdeibe. Kiemelte, a mostani világjárvány alatt minden eddiginél többen kerestek megnyugvást és reményt a hazai erdőkben.

Hirdetés

Az államtitkár az erdei kegyhelyekkel kapcsolatban megemlítette, hogy születésükben mindannyian közreműködünk, példaként említette a Koloska-völgyet, amely rendszeres állomása a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által vezetett Balatoni Csillagösvény missziónak, amit idén nyolcadik alkalommal rendeztek meg.

képgaléria

Az államtitkár kitért az 52. Eucharisztikus Világkongresszusra is, amelynek hamarosan otthont ad Magyarország. Az eseménnyel kapcsolatban kifejtette: a találkozó célkitűzései közé tartozik, hogy a katolikus vallás kovász legyen a magyar társadalomban, ehhez szeretnének hozzájárulni a magyar erdészek is a maguk eszközeivel. Az Agrárminisztérium ezért a Miniszterelnökség kezdeményezésére, az állami erdőgazdaságokkal karöltve 21 emlékkeresztet állít fel a magyar erdőkben. A Koloska-völgyi fakeresztet Böjte Csaba ferences rendi szerzetes áldotta meg a szabadtéri szentmise után.

Korábban írtuk