A Gallup március harmadik hetében végzett felmérése szerint a kérdezettek 66 százaléka vesz majd részt biztosan a választáson.

A teljes népességben a Fidesz szavazóinak aránya 45 százalék, az MSZP és a Jobbik iránti preferenciáját egyaránt 10-10 százalék nyilvánította ki. Az LMP-re a kérdezettek 3 százaléka, az MDF-re 1 százalék voksolna. A megkérdezettek 12 százaléka azzal hárította el a kérdést, hogy nem szavaz majd, a maradék 19 százalék pedig nem közölte pártpreferenciáját: vagy megtagadta a választ, vagy nem tudommal válaszolt.

A Gallup számos olyan kérdést tett fel a kérdezetteknek, amelyek a rejtőzködő szavazók politikai preferenciáinak a megállapítását célozta.

A kampányfinis előtt a Fidesz a listás szavazatok 60 százalékát szerezheti meg, az MSZP 17 százalékot, a Jobbik pedig 16 százalékot kaphat április 11-én. Az LMP eszerint a számítás szerint a bejutást jelentő 5 százalék környékén helyezkedik el, míg az MDF-nek, még ha végül tud is budapesti listát állítani, 2 százalékos eredményével meglehetősen kevés esélye mutatkozik a parlamenti küszöb megugrására.

(Forrás: Gallup.hu)