Napjainkra Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országává vált – mondta a Magyar Demokratának dr. Simicskó István honvédelmi miniszter.

A tárcavezetőt az önkéntes tartalékos rendszerről, a fiatalok hazafias neveléséről és a Magyar Honvédség előtt álló nagyszabású fejlesztésekről kérdeztük.

Harmadik erő

Legfontosabb célunk a jogállamiság helyreállítása. Ha nincs jogsértés, ma sem európai migrációs válságról, sem euróválságról, sem a közbiztonság fenyegető romlásáról nem kellene beszélnünk – nyilatkozta lapunknak Jörg Meuthen professzor, az Alternatíva Németországnak (AfD) elnöke.

A közvélemény vágóhídján

Egyre távolabb gyűrűzik az amerikai filmszakmától és egyre öncélúbbá válik a szexuális zaklatások és molesztálások ellen indult hecckampány. A vádak már francia és svéd politikusokat, brüsszeli döntéshozókat is érintenek, és amerikai elnökök sem maradnak ki az elmarasztaltak sorából. Az IMF-elnökséget is elvesztő Dominique Strauss-Kahn óta tucatnyi politikus bukott meg olyan médialincselések miatt, amely ügyek bíróság elé sem kerültek.

Évek mentek a levesbe

Házkutatást tartott a rendőrség a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti központjában. Miközben a Nemzeti Nyomozó Iroda személyes adattal való visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 40 millió forint adatkezelési bírságot szabott ki a szervezetre. Bonyai Péter, aki 1995–2005 között a Szcientológia Egyház tagja és egy ideig felső vezetője volt, a Demokratának elmondta, a magyar hatóságok fellépése precedenst teremthet az Európai Unióban.

A Demokrata ezúttal csütörtöktől, november másodikától kapható az újságárusoknál.