Mirkóczki Ádám (Jobbik) az országgyűlésben napirend előtti hozzászólásában azt mondta: a mostani kormány azt a bolsevik tempót diktálja nyolc éve, ami ellen verbálisan kikel, amikor az az 1956-os forradalomról van szó. Bírálta Rétvári Bence Emmi-államtitkárt, mondván: minden évben „itt virít” az 1956-os hős, Mansfeld Péter arcképével díszített pólójában, miközben a kormányoldal leszavazza a lusztrációs törekvéseket és az ügynöklisták nyilvánosságát. 

Fotók: MTI (archív, illusztráció)

Fotók: MTI (archív, illusztráció)

A képviselő az MTVA-székház védelmére kedden kivezényelt több száz rendőrre utalva azt kérdezte: hol volt ez a rendőri aktivitás, amikor országszerte jobbikos óriásplakátokat tettek tönkre „a kormányoldal fizetett aktivistái”.

Kijelentette: az MTVA-ban nem közszolgálati, nem objektív és nem kiegyensúlyozott tájékoztatás zajlik nyolc éve, a Jobbik ezért bojkottot hirdetett.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta: úgy tűnik, a Jobbik a hatalom érdekében bárkivel együttműködik, és már nem könnyű feladat Gyurcsány Ferenc pártja és a Jobbik között különbséget tenni, előbbi is ellenállást hirdetett, akár együtt is tarthatták volna a két párt kongresszusát. 

A Jobbikot úgy jellemezte: ők azok, akik „egy zsák pénzért egy oligarcha zsoldjába mentek”, olyan képviselőt küldtek az Európai Parlamentbe, aki egy idegen hatalomnak kémkedett, majd a baloldallal együtt jogköröket adtak volna Brüsszelnek. Ők azok, akik „egyszerre képesek gárdás oroszlánt, pillangós tetkót és Heller Ágnes-kitűzőt is viselni, és akik akkor dobálnak tojással középületeket, ha a pártközpontból leszólnak” – fogalmazott.