A fővárosba érkező LIBE-bizottság delegációjának tagjaként Nicolas Bay, a francia Nemzeti Tömörülés EP-képviselője is Budapesten tartózkodik a következő napokban. Az EP-képviselő a Magyar Hírlapnak adott exkluzív interjújában kifejtette: elméletileg az út lényege kivizsgálni a jogállamiságot ért állítólagos sérelmeket Magyarországon, alátámasztva az alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárást, amit a Sargentini-jelentés indított el.

Hirdetés

„Valójában ez egy sztálinista per, ahol a vádlottat már elítélték”

– jelentette ki Nicolas Bay. A képviselő szerint bár még a magyarországi látogatás programja sincs véglegesítve, az világos, hogy a konzervatív civil társadalom nem sok szót fog kapni. „A projekt nyilvánvalóan egyoldalú, türelmesen meghallgatják majd az ellenzéket, vádolják a kormányt és figyelmen kívül hagyják annak támogatóit” – fogalmazott.

Nicolas Bay azt mondta: az Európai Parlament baloldala nem mutat valódi érdeklődést az iránt, mi történik ténylegesen Magyarországon, Brüsszel csak meg akarja büntetni a túl konzervatívnak ítélt kormányt.

„A jogállamisági vita csak egy ürügy a brüsszeli diktátumoknak ellenálló országok megtörésére”

– vélekedett az EP-képviselő, aki szerint Brüsszel kettős mércét alkalmaz Magyarországgal szemben, és az utazás valódi célja, hogy ártsanak a magyar kormánynak.

Nicolas Bay szerint az európai baloldal destabilizálni akarja a Fideszt, a fő céljük, hogy Orbán Viktort leváltsák a választásokon, ezért komolyan meg kell kérdőjelezni a botrányos brüsszeli beavatkozást, amellyel nyíltan egy nemzeti párt ellen kampányolnak.

„A módszer, amit alkalmaznak, megvetendő. Miután tudomásul vették, hogy a törvényes út, a hetes cikkely szerinti eljárás zsákutcának bizonyult (…), meg akarják fojtani az országot, hogy rosszabb legyen a gazdasági helyzet, hátha a választók ezért majd a Fideszt teszik felelőssé”

– vélekedett a Magyar Hírlapnak adott interjújában Nicolas Bay.

A teljes interjú IDE KATTINTVA, a Magyar Hírlap oldalán érhető el.

Korábban írtuk