A gyermekvédelmi törvény megkerülése érdekében genderideológiára érzékenyítő képzést tartanak az adófizetők pénzéből fenntartott ELTE-n – figyelmeztet a CitizenGO nevű keresztény szervezet. Levelükben tudatták: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kar Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig címmel indított online kurzusa a genderideológia alapvetéseire oktatja a pedagógusokat.

Hirdetés

A kurzusról egy azon részt vett pedagógus testvérpár rántotta le a leplet a Védett Társadalom Alapítvány blogján. A képzés során többek közt a genderideológia szókészletét ismertetik, mint a ciszcentrikusság, genderbinary, homofóbia, heteronormativitás, genderpolarizáció, nemi performativitás, queer, transzvesztitizmus, társadalmi nem, transzfóbia, pánszexualitás.

A kurzus a radikális genderideológián alapul, több helyen a férfi–nő kategóriával szemben foglal állást, például: „a nemi identitás nem értelmezhető rögzített és átjárhatatlan kategóriákkal, mint azt a transzemberek élete is bizonyítja”, illetve „a klasszikus pszichológiát egyre többen kritizálják annak ciszcentrikusságával, amennyiben alapértelmezettnek vette, hogy a nemi identitás egybeesik a születési nemmel”, továbbá „nagyon nehéz megmondani valakiről egészen kiskorában, hogy transznemű vagy csak nem a sztereotípiáknak megfelelően viselkedik. Éppen ezért mindenképpen érdemes hagyni szabadon kísérletezni a nemi megjelenítésmódokkal…”

A szexuális orientáció elemzésekor a hagyományos típusba sorolják a heteroszexualitás mellett a homoszexuális, a biszexuális és a leszbikus irányultságokat. A tananyag LMB+ és gendernonkonform! gyerekek fejezetében arról írnak, hogy már az ötéves gyerekek is sztereotip módon gondolkoznak, mivel például már óvodában ellenzik a saját nemnek nem megfelelő öltözködést.

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.