A győztes a több mint 22.000 szavazatból 2181 voksot szerző Gallatz Rita lett, aki Papp-Váry Borbála kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkártól, és Kopek Gábortól a MOME rektorától vehette át az elismerést.

Az országmárka alakításáért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Design Terminál Non-profit Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem februárban kiírt közös pályázatukkal a kreatív iparban rejlő gazdasági lehetőségekre kívánták felhívni a figyelmet. A legjobbnak talált 35 pályaművet május 8-án nagyszabású divatshow keretében mutatták be a Szépművészeti Múzeumban.

A pályázat Közönségdíját a „Gombold újra! Divat a magyar” közösségi oldalához csatlakozó rajongók ítélhették oda a tervezőknek. A győztes tervező, Gallatz Rita „Kapcsolatok” című munkáját a kalotaszegi írásos varrottasok ihlették, ezek váltak felnagyítva látványruháinak alkotóelemeivé.

Papp-Váry Borbála véleménye szerint a nyitott rendezvényként működő május 8-i divatshow és a közönségszavazás lehetőségének megteremtésével Magyarország igazi, közös projektjévé válhatott a Gombold újra! pályázat és kampány. Bebizonyosodott, hogy a magyar divathagyományok és a kortárs trendek összeegyeztethetők, a bemutatott kollekciók népszerűek és szerethetők a fiatal közönség számára is.

A győztes a Herendi porcelánmanufaktúra által erre az alkalomra készített porcelántálat és a Samsung által felajánlott Galaxy Minit vehette át, és a tárgyi díjak mellett 200.000 forint pénzjutalomban részesült.