Fotó: police.hu
Hirdetés

A KR NNI azt közölte kedden a police.hu oldalon, hogy a fiatal nőnek – aki majdnem egy éven át bujkált – akkor veszett nyoma, amikor társait tavaly Ausztriában elfogták.

Hozzá kötik azt a csalássorozatot, melyet nigériaiakkal együtt követett el: több külföldi cég hivatalos levelezéséhez jutottak hozzá, feltehetően egy víruson keresztül. Az eredeti cégéhez hasonló e-mail-címről az üzleti partnereknek olyan leveleket küldtek, melyekre kifizetési számlaként már a sajátjukat adták meg. Ezzel a módszerrel – esetenként 500 eurótól egészen 40 000 euróig – különböző összegekhez jutottak hozzá. 

A nő ellen érvényben volt hazai, európai és nemzetközi elfogatóparancs is, kereste őt a Debreceni Járásbíróság, a Debreceni Törvényszék, illetve körözést adott ki ellene a Felső-Ausztriai Tartományi Rendőr Igazgatóság is. 

A rendőrség szerint a nő felkutatását az osztrák célkörözési társszerv jelzése alapján kezdte meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya. A magyar fejvadászok kapcsolatba léptek a görög társszervvel, majd a nőt szeptember 2-án Thessalonikiben sikerült elfogniuk.

Korábban írtuk

Kiadatásáról a bíróság a későbbiekben fog dönteni – áll a közleményben.