A Szent János Kórház sajtóosztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 85 éves Grosics – aki ahogy fogalmaztak, „köszöni, jól van” – mellkas-zúzódást és kisebb lábtörést szenvedett. Arról, hogy milyen körülmények között érte baleset a 86-szoros válogatott hálóőrt, nem adtak felvilágosítást, ugyanakkor a pepsifoci.hu arról számolt be, hogy Grosics egy mozgólépcsőn esett el.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a „Fekete Párduc” mikor hagyhatja el a kórházat, ám a klinika közlése szerint műtétre nem lesz szüksége.

Sikeres volt Albert Flórián műtéte

Minden komplikációtól mentesen zajlott le Albert Flóriánnak, a Ferencváros legendás labdarúgójának koszorúérműtéte; a 70 éves korábbi kiváló csatár a felépüléséig kórházban marad.

Az FTC pénteki közleménye szerint Magyarország egyetlen aranylabdás játékosa – aki csütörtökön esett át a beavatkozáson – köszönetet mondott mindazoknak, akik érdeklődtek állapota felől és jobbulást kívántak neki.

Az FTC vezetése a közleményben újfent tolmácsolta a család kérését, amely szerint a hozzátartozók azt szeretnék, ha senki sem zavarná a 75-szörös válogatott futballistát a felépülésében.

Albert 1959 és 1974 között 351 bajnoki mérkőzésen 256 gólt szerzett a Ferencváros színeiben, a nemzeti csapatban 31-szer volt eredményes, 1967-ben megkapta az Aranylabdát.

Az 1960-ban olimpiai, 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes Albert Flórián 2004 óta a Nemzet Sportolója.

(MTI)