Fotó: MTI/Filep István
Hirdetés

A Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett: a kormány stratégiai célja volt 2010-ben is, hogy a vidéki élet feltételeit ugyanolyan színvonalon biztosítsa, mint amilyen a városi életé.

A stratégiai célokat a nehéz időben sem szabad feladni, még akkor sem, ha várni kell a megvalósításra, hiszen jelenleg jelentős forrásokat köt le az, hogy a kormányzat az emelkedő energiaárak közepette is fenntartja rezsicsökkentést az átlagfogyasztásig – mondta Gulyás Gergely.

A politikus reményét fejezte ki, hogy 2024-től ismét rendelkezésre állnak majd azok a források, amelyekből a Magyar Falu Program és a Modern Városok Program fejlesztései megvalósultak.

A miniszter kiemelte: 2018 után, a Magyar Falu Programot megvalósítva komoly lépéseket tettek annak érdekében, hogy az ország legkisebb településén is javuljanak az infrastrukturális körülmények, legyenek jobbak az utak, épüljenek óvodák és iskolák.

Korábban írtuk

Sé nemcsak behozta a lemaradást, de az utóbbi évtizedben jól láthatóan fejlődött – jegyezte meg a miniszter.

Hozzáfűzte: az új Mesevilág óvodára büszkék lehetnek a séiek.

Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség Fideszes országgyűlési képviselője köszönetét fejezte ki a Miniszterelnökség és személy szerint Gulyás Gergely támogatásáért, aki miniszteri keretéből fedezte az óvodaépítés költségeinek jelentős részét.

Nagy Róbert Sé független polgármestere elmondta: a 420 négyzetméter alapterületű óvoda építésére első ütemben 257 millió forint támogatást kaptak, majd a Magyar Falu Program keretében 2021-ben az óvoda tornaszobájára újabb 30 millió forintos, az óvoda udvarára pedig 5 millió forintos pályázati támogatást nyertek el.

Az építőanyagárak emelkedése miatt azonban még így sem tudták volna befejezni az építkezést, ha nem kaptak volna újabb 108 millió forintot a miniszteri keretből – emlékeztetett a polgármester.