Hirdetés

Két frakciótársával, Szabó Tímeával és Tordai Bencével közösen feltett azonnali kérdésében Burány Sándor (Párbeszéd) arról beszélt: a Fidesz egykor a pártállam lebontását követelte, képviselői „kiakadtak” azon, hogy a titkosszolgálatok a rendszerváltás idején is megfigyeltek politikusokat, most viszont „azon dolgoznak, hogy ezek a pártállami idők visszajöjjenek”.

Hozzátette: már a Pegasus-botrányt is nehéz volt megemésztenie a demokratikus közvéleménynek, ezt követte, hogy Kövér László házelnök „politikai eligazítást tartott a titkosszolgálatoknak, és a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatnak az ellenzéket nevezte”.

Az ellenzéki politikus azt kérdezte, hogy a kormányon lévők hatalmát, vagy a demokratikus jogállamot védik a szolgálatok ma Magyarországon.

A szolgálatok Magyarország szuverenitását védik, és a magyar nemzeti érdeknek megfelelően kell, hogy eljárjanak – kezdte válaszát Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hozzátéve, Kövér László is ezt fejtette ki kiváló beszédében, amelynek minden szavával egyetért.

Korábban írtuk

A kérdező viszonyválaszában botrányosnak nevezte az elhangzottakat, és több mint felháborítónak, hogy védeni próbálják a történteket. A miniszter erre válaszul azt emelte ki, „ez a beszéd önmagáért beszél”, nem titkos rendezvényen, hanem olyan alkalmon hangzott el, ahol például korábbi szocialista párti szakminiszterek is ott voltak, Magyarország pedig nem olyan állam, ahol demokratikus választások eredményeként parlamentbe jutott pártokat megfigyelés alá helyeznek a szolgálatok.