Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

A rendőrség nemhogy nem lépett fel ellenük, de biztosította, kísérte is a menetet. Nemcsak ártatlan vonulásról van szó, ugyanezen csoport tagjai megzavarták egy ellenzéki párt rendezvényét, megtámadtak egy szórakozóhelyet, egy másik szélsőjobboldali személy pedig megtámadta a DK sajtótájékoztatóját, és megütötték egyik képviselőjüket október 23-án

Milyen szakmai vagy politikai okokból tűrik, hogy a szélsőjobb randalírozzon Budapest utcáin?  – kérdezte.

Gulyás Gergely úgy reagált: az elmúlt kilenc évben mindenki megtapasztalhatta, hogy minden gyűlöletet keltő, erőszakos cselekménnyel szemben a hatóságok a leghatározottabban felléptek. Ennek köszönhetően azok a jelenségek, amelyek az önök kormányzása idején Magyarországon mindennapossá váltak, amikor az állam elvesztette az erőszak monopóliumát és nem tudta a rendet fenntartani, mostanra megszűntek.

A konkrét esetben indokolt a nyomozás és a rendőrség fellépése, és ha a nyomozás adatai erre okot adnak, akkor ügyészségi, bírósági eljárás is indokolt. Ha tudomást szereznek arról, kik vettek részt ezekben a cselekményekben, akkor ez ellen a hatóságoknak is fel kell lépni, és önöket is értesíteni kell, hogy „a következő koalíciókötéskor velük is össze tudjanak fogni”

– jegyezte meg a miniszter.