Mikor áll szóba a Fidesz-kormány az emberekkel, mielőtt meglopná őket?

Gurmai Zita napirend előtti felszólalása a Parlamentben "Mikor áll szóba a Fidesz-kormány az emberekkel, mielőtt meglopná őket?" címmel.Botrányos! A Fidesz-kormány egy rendelettel segítséget nyújt abban, hogy a balatonaligai partszakaszt kormányközeli vállalkozások elvehessék a magyar családoktól! A Parlamentben figyelmeztettem a kormánypárti képviselőket: ezt a mutyit nem sikerül csöndben elintézniük! Milliárdokat akarnak kaszálni, és ezért elzárják a Balatontól az embereket, semmibe veszik az Alaptörvényüket és magasról tesznek a jogszabályokra. Az MSZP azonban nem hagyja ezt! Ahogy eddig, ezután is minden segítséget megadunk a Balaton lezárása ellen küzdő embereknek és meg fogjuk akadályozni, hogy Orbánék szétosztogassák egymás között azt, ami mindannyiunké!

Posted by Magyar Szocialista Párt on Wednesday, March 17, 2021
Hirdetés

Botrányosnak nevezte napirend előtti felszólalásában Gurmai Zita (MSZP), hogy a kormány segíti a balatonaligai partszakasz elvételét az emberektől, lehetővé téve, hogy ott újabb hatalmas szállodák épüljenek.

Kiemelte: egy tavalyi kormányrendelet alapján a terület kezelője nem köteles hozzáférést biztosítani a Club Aliga előtti parthoz az embereknek, a kormányzat pedig elvette az önkormányzat elővásárlási jogát a volt úttörőtábor előtti partszakaszra.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára válaszában megemlítette: nem először kerül szóba a téma, de korábban már eloszlatták a jogi aggályokat.

Elmondta: a Miniszterelnökség tavaly őszre szervezett helyszíni egyeztetést, hogy megismerjék minden érintett véleményét, majd azt hangsúlyozta, a Balaton-környéki beruházások az általános fenntarthatóság szemléletét tükrözik, a Kisfaludy-programban pedig több mint 14 ezer magánszáláshely kap támogatást és száznál több strand újul meg.

Korábban írtuk