Fotó: ShutterStock/Alexandros Michailidis
Hirdetés

– Nincs tudomásom ilyenről – ezt válaszolta Guy Verhofstadt a hétvégén Strasbourgban, amikor a momentumos Cseh Katalin korrupciós botrányáról kérdezték. A liberális európai parlamenti (EP) képviselő, volt belga miniszterelnök egyúttal megerősítette, hogy jelenleg az Újítsuk meg Európát EP-frakcióban sincs terítéken az ügy, nem téma a több milliárd forintnyi uniós pályázati pénz.

A politikus a Magyar Nemzetnek beszélt arról is, hogy a jövő évi magyarországi választásokon szövetségeseit, az ellenzéki összefogásban részt vevő Momentumot támogatja, de mint arra a nyilatkozat legelején felhívta a figyelmet, nem szeretne állást foglalni magyar belpolitikai kérdésekben.

Biztosan nagy küzdelem lesz, én a demokráciának drukkolok – zárta véleményét szűkszavúan a jövő évi voksolással kapcsolatosan.

Guy Verhofstadt az Európa jövőjéről szóló konferencia egyik társelnökeként vett részt a polgári vitacsoportok hétvégi vitanapjain Strasbourgban. Az EP liberális frakciójának egykori vezetője csak vonakodva nyilatkozott újságíróknak: szerinte a hétvégi programsorozatnak nem a politikusokról, hanem a polgárokról kell szólnia.

Korábban írtuk

A teljes interjút IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.