Fotó: MTI/Mohai Balázs
Hirdetés

„Zsinagógáinkban félelem uralkodik” – fogalmazott közösségi oldalán vasárnap a Mazsihisz elnöke. Heisler András ezt azzal kapcsolatban írta, hogy Budaházy György kegyelmet kapott Novák Katalin köztársasági elnöktől.

Heisler mindezt úgy értékelte, hogy „az orbáni zéró toleranciának vége. Budaházy már szabad! A kormány mesterségesen alapított zsidó szervezeteket erősít a független Mazsihisz képviselettel szemben” – írta Heisler. Itt arra utalt, hogy Orbán Viktor kormányfő korábban bejelentette, hogy Magyarország „zéró toleranciát” hirdet az antiszemitizmussal szemben.

A Mazsihisz vezetőjének szavaira érdekes fényt vet a tény, hogy úgy emleget antiszemitizmus-veszélyt, hogy alig néhány hete még közösen vacsorázott a zsidólistázó Gyöngyösi Mártonnal.

Ismert: a Jobbik–Konzervatívok elnöke korábban azt mondta a parlamentben, hogy itt az ideje annak, „hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak”.

Korábban írtuk

Gyöngyösi Márton később azt állította, hogy pusztán „nyelvbotlásról” van szó. Ennek némiképp ellentmondani látszik a tény, hogy röviddel a zsidólistázós megszólalása után már Izrael elleni hadüzenetet emlegetett egy jobbikos majálison, írja a Mandiner.