Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a szóban forgó, kommunikációs cégekkel kötött szerződések összértéke meghaladja a 20 millió forintot. Összesen öt cég 13 szerződésével kapcsolatban merült fel a gyanú. Mint megtudtuk, Lelovicsot nem helyezi előzetes letartóztatásba a rendőrség, kihallgatása után szabadlábon védekezhet.

Hagyó másik volt sajtósát, Horváth Évát szintén hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség, ő is szabadlábon védekezik. Mint egy interjúban a napokban elmondta, boszorkányperben érzi magát, az ő szerződése szerinte rendben volt, és a BKV-nál is ezt mondták neki annak idején.

Hozzátette, hogy harmadát vette fel a gyanúsítás szerinti összegnek, a megközelítőleg 7 millió forintot állítása szerint a tényleges munkavállalásáért kapta. Úgy fogalmazott: „Kezd olyan lenni körülöttem a felhajtás, mint a középkori boszorkányperekben, amikor bedobták az embereket a vízbe. Aztán, ha fennmaradok, azért vagyok gyanús, ha meg elsüllyedek, akkor azért.”

Összesen 12 embert gyanúsítanak a BKV-nál elkövetett visszaélések gyanújával, és közülük hatan vannak előzetes letartóztatásban. A rendőrség tavaly április óta nyomoz az ügyben.

(Index)