A Nemzeti Táncszínház és a Balaton Kongresszusi Központ és Színház kilencedik alkalommal megrendezett közös rendezvényének célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassák a magyar táncművészet sokszínűségét – mondta Török Jolán, a Nemzeti Táncszínház igazgatója az MTI-nek, hozzátéve, hogy az elmúlt évek sikerei azt jelzik, a keszthelyiek és a városban pihenők szeretik a rendezvényt, szívesen nézik a táncelőadásokat.

A Keszthelyi Táncpanorámán fellépő együttesek – a Honvéd Táncszínház, Budai László és vendégei, valamint a Szegedi Kortárs Balett – több műfajt is bemutatnak, így Török Jolán szerint mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Mint rámutatott, olyan előadásokat választottak, amelyekre nehéz jegyet kapni és a Nemzeti Táncszínházban is rendszeresen telt házzal mennek.

A keszthelyi fesztivál szeptember 15-én a Honvéd Táncszínház Csipkerózsika című gyerekelőadásával kezdődik, amelyben a klasszikus mese a néptánc és a tradicionális magyar folklór elemeivel elevenedik meg.

A Honvéd Táncszínház esti előadására a felnőtt közönséget várják. A Ballada – A halálba táncoltatott leány című produkció Hules Endre azonos című filmjével párhuzamosan készült. Az idei filmszemlén bemutatott alkotás és a táncelőadás koreográfusa Zsuráfszky Zoltán volt.

Szeptember 16-án este Tangó Pillanatok címmel Budai László és vendégei a tangó sokszínűségét mutatják be.

A rendezvényt másnap este Juronics Tamás koreográfiája, a Carmina Burana zárja. A Szegedi Kortárs Balett előadása „egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe” nyújt bepillantást – olvasható az előadás ismertetőjében.

(MTI)