Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

A választási eredmények bizonyítják, hogy a Jobbik egy demokratikus erő, és az ellenzéki összefogásnak, a Fidesszel szembeni alternatívaképzésnek az egyik megkerülhetetlen szereplője – értékelt Gyöngyösi Márton hozzátéve: ilyen értelemben a néppártosodási folyamat sikeres volt.

Közölte, a feladata az lesz, hogy ennek az üzenetét az EP-be is elvigye.

Az EP-ről szólva beszélt arról, hogy „nem lesz könnyű dolga” Várhelyi Olivérnek, ha megválasztják az Európai Unió bővítésért felelős biztosává, hiszen biztosként a tagjelölt tagállamoknak a jogállamisággal kapcsolatos felkészültségét igazolnia kell, miközben Magyarországgal szemben a hetes cikkely szerinti eljárás van folyamatban, amelyet pont a jogállamiság megsértése miatt indítottak el.

Gyöngyösi Márton megjegyezte azt is, hogy nagyon nem tenne jót Magyarország renoméjának, ha elhasalna a második biztosjelöltje a bizottsági meghallgatáson.

Beszélt arról is, a Jobbik eltökélt szándéka, hogy egy pártcsaládba kérje a felvételét, ugyanakkor sok bizonytalanság lengi körül a párcsaládok létét a mai helyzetben. Közölte, ő az Európai Néppártban tudná elképzelni a Jobbik „benavigálását”, de ott van ez a „Fidesz-faktor”.