Fotó: Orbán Viktor, Facebook
Hirdetés

Az elmúlt hetekben több lengyel-magyar-német tárgyalás zajlott, melyek során a portál kormányzati forrásai szerint a magyar és lengyel fél következetesen ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy a két ország nem hagyja magát megzsarolni sem politikai, sem bevándorlási, sem genderkérdésben.

A legfontosabb cél most nem lehet más, mint hogy a koronavírus-járvány idején a bajban lévő országok minél hamarabb megkapják a pénzügyi segítséget. Összességében tehát ez azt jelenti, hogy a költségvetésen keresztül nem lehet zsarolni sem Magyarországot, sem Lengyelországot bevándorlási és genderkérdésekben – mondták az Origo forrásai.

Az Origo értesülései szerint ezt a szándékát a magyar és a lengyel kormány keresztül is vitte a jelenleg az unió soros elnöki tisztét betöltő németeken. Úgy tudják, nemcsak politikai, de jogi garanciát is kapott a magyar és a lengyel miniszterelnök. Magyarország és Lengyelország azért ragaszkodott a garanciákhoz, mert korábban egyszer már a szóbeli ígéretek ellenére megpróbálták a kötelező bevándorlási kvótát konszenzus helyett mindössze kétharmados többséggel kikényszeríteni.

A cikk folytatása az Origón olvasható.

Korábban írtuk

Irány Brüsszel. Este tárgyalások, holnap partraszállás // Departing for Brussels. Meetings tonight, D-Day tomorrow

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, December 9, 2020