Szabó Tímeának majdnem 10 millió forintot kell fizetnie, amiért kimondta a Fudanról az igazságot. Kövér László, házelnök…

Posted by Karácsony Gergely on Monday, July 5, 2021
Hirdetés

Karácsony Gergely olvasatában természetesen a szabályokra fittyet hányó Szabó Tímea áldozat, az ártatlanság élő szobra.

Mint ismeretes, fegyelmi vétségek miatt Gyurcsány Ferenc fizetését egyhavi tiszteletdíjának megfelelő összeggel, mintegy 2,4 millió forinttal, Szabó Tímea fizetését pedig négyhavi tiszteletdíjának megfelelő összeggel, több mint 9,6 millió forinttal csökkentette Kövér László házelnök.

Kövér László azért rendelte el tiszteletdíj-csökkentést, mert Szabó Tímea az Országgyűlés június 15-i ülésnapján a napirend előtti felszólalására reagáló Dömötör Csaba parlamenti államtitkár hozzászólása közben felment a szónoki emelvényre és annak külső oldalára, az ülésterem felé kiterítve egy molinót helyezett el. Ezen vörös körben a „FIDESZ” felirat, fölötte a Kínai Népköztársaság zászlajában található csillagok szerepeltek.

A képviselő az ülést vezető elnök felszólítása ellenére sem távolította el a molinót, annak kifüggesztését követően visszatért üléshelyére, így az ülést vezető elnök a fegyelmi eljárás megindítását helyezte kilátásba – írta döntésében Kövér László.

Korábban írtuk

A házelnök azt is a hozzátette: az eset miatt az államtitkár felszólalását félbe kellett szakítani, majd miután ismét szót kapott, hozzászólását a képviselő folyamatos bekiabálása kísérte, az ülést vezető elnök ismételt figyelmeztetése ellenére.