Míg a magyarok a járvány alatt egyre magasabbra emelték az országvédelmi összefogás falait, az ellenzéki kezekben csak ütvefúrót láttunk. Romboltak mindent, amit értek.(válasz Gyurcsány Ferencnek)

Gepostet von Dömötör Csaba am Montag, 18. Mai 2020
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc (DK) a kormány koronavírus-járvány elleni védekezését „borzalomnak” értékelte. Azt firtatta, hogyan történhetett meg, hogy Magyarországon 1000 megbetegedettből 128 meghalt. Hozzátette: 36 ezer ágyat szabaddá tettek, de pár százalékukra sem volt szükség.

Bírálta, hogy a GDP kevesebb mint 0,4 százalékát fordítják munkahelyvédelemre.

Szerinte a digitális oktatásra nem voltak felkészülve az érintettek és amit a kormány az önkormányzatokkal csinált, az dráma, a „szájkosártövény” pedig embertelen.

Korábban írtuk

Elmondta, fontos tudás, hogyan kell viselkedni egy jó böllérnek, de a kormány a jó intézkedésekkel adós maradt. Emberek szenvedtek és maguk egy percig nem törődtek ezzel, és ez az igazi borzalom – összegzett.   

Dömötör Csaba válaszában közölte, 100 ezer lakosra vetítve Belgiumban 79-en, Spanyolországban 59-en, Svédországban 36-an, Magyarországon 5-en hunytak el. Értékelése szerint az egészségügy felkészült a járványra.

Kiderült, amikor baj van, a baloldali pártokra egyáltalán nem lehet számítani – mondta. Hozzátette: csak azt nézték, hogyan tudnak keresztbe tenni a kormánynak, hazugságokat terjesztettek, amikor cselekedni kellett volna, nem tették, például a fővárosi idősotthonok esetébe. Ez pocsék politika, amely nem is a kormány, hanem az ország ellen irányul – mondta.

A korlátozások lazításával a védekezés első szakasza lezárult. Itt az ideje értékelni a kormány teljesítményét. Mondom egy szóban: borzalmas. Kövesd élőben és oszd meg a beszédemet a parlamenti beszédemet!

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Montag, 18. Mai 2020