Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs
Hirdetés

A Gyurcsány-párt újabb régi kádere térhet vissza a fővárosi politikába, miután a Demokratikus Koalíció (DK) képviselőcsoportjának kezdeményezésére Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztette Lakos Imre beválasztását a klímavédelmi, közlekedési és városfejlesztési bizottság tagjának az elhunyt Ráday Mihály helyett, szeptember 2-i hatállyal – írja a Magyar Nemzet.

Lakos a fekete öves balliberális kijáróemberek egyike, egykor az SZDSZ-ben politizált, jelenleg a DK újbudai alapszervezetét vezeti. 

A 2019-es önkormányzati választáson nem sikerült mandátumot szereznie a XI. kerületi képviselő-testületben, de a polgármesteri tisztséget elnyerő, szintén DK-s László Imre a hóna alá nyúlt, és kabinetfőnökként alkalmazta Lakost. A megbízatása nem volt hosszú életű, mindössze másfél hónapig tartott, viszont mesés összeget tett zsebre: több mint nyolcmillió forintot keresett az újbudai önkormányzaton.

Mindez úgy derült ki, hogy 2019 decemberében Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, újbudai önkormányzati képviselő követelte Lakos eltávolítását a kabinetfőnöki pozícióból. Novák szerint Lakos Imre „keresztülnyomott az önkormányzat gazdasági bizottságán egy kisebb korrupciós ügyet„, és bejelentette, hogy pártja hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az ügyben.

Emlékeztetett: a 24.hu másfél éve közölt cikket arról, hogy a hivatalos és a környékbeli árak feléért-harmadáért juthat ingatlanhoz egy cég, amelynek a DK politikusa, Élő Norbert a vezérigazgatója. Akkor ettől a szerződéstől a „média hatására” elálltak – mondta Novák Előd, hozzátéve: de „most Lakos Imre egyik első teendője volt keresztülnyomni ezt az ügyet a gazdasági bizottságon”.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE KATTINTVA!