Erről állapodott meg egymással a két párt elnöke ma délután. Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor egyetértett abban, hogy cselekvő, kezdeményező kormányra van szüksége az országnak.Csaknem két órát tárgyalt egymással Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor, akit mások mellett Kóka János volt pártelnök is elkísért a találkozóra. A miniszterelnök azt mondta: kétlépcsős tárgyalássorozat kezdődik a két párt között az adó és járulékrendszer átalakításáról, a szociális rendszer módosításáról, a közélet tisztaságáról, valamint egy átfogó fejlesztéspolitika kialíkításáról.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a következő kérdés, hogy egyet tudnak-e érteni abban, hogy a konkrét törvényekben ez hogyan fog megjelenni. Ott már a legkisebb részlet is számít. Ez már augusztus vége, szeptember eleje, hiszen ott már normaszövegnek kell lenni.

Fodor Gábor hozzátette: az SZDSZ felelős ellenzéki pártként a cselekvési program megismerése után tudja kialakítani viszonyát ehhez a programhoz, utána tudják eldönteni, hogy támogatni kívánják, vagy pedig nem tudják támogatni.

A tárgyalásokat a legmagasabb szinten folytatják, azaz továbbra is a két pártelnök egyeztet majd egymással.

(Duna Tv)