„Kár lenne nagyon cizellálni a dolgot, mert egyszerűen is meg lehet fogalmazni: vereséget szenvedtünk a múlt hétvégén”

Hirdetés

– ezzel a beismeréssel kezdődött az a videó, amelyet Gyurcsány Ferenc tett ki a Facebook-oldalára kedd reggel. A DK elnöke éppen ezért nem tartja meglepőnek, hogy ilyenkor jönnek a jogos kérdések.

Korábban írtuk

„Miért történt mindez, kik a felelősök, le fog-e valaki mondani? Legtöbbször az elnök neve merül fel ilyenkor, valamint az is, most hogyan tovább?” Úgy fogalmazott, hogy ezeket fel is kell tenni, a válaszokat azonban meg kell fontolni, és a párt éppen ezt teszi.

Mint elmondta: mivel mindenképpen szeretné elkerülni a különvéleményeket, nem nyilatkoznak külön-külön. Jelenleg a beszélgetések közepén vannak, a válaszokat pedig az elnökségi ülésen összegzik, és ezt közölni is fogják a nyilvánossággal.

„Közösen cselekedtünk, közösen lesz majd véleményünk, hogy elrontottunk-e valamit, úgy, hogy most másképp csinálnánk, és ha igen, mit fogunk máshogy csinálni”

– mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint ezt érezni is fogják a DK tagjai és szimpatizánsai.

Gyurcsány Ferenc tehát nem vállalja a felelősséget, hisz egy esetleges lemondás vagy visszalépés egyéni döntés. Így vélhetően Gyurcsány Ferenc nem fog távozni a pártja éléről a választási kudarc miatt – írja cikkében a Mandiner.