Az őszödi beszéd kiszivárgása után az MSZP-SZDSZ vereséget szenvedett az önkormányzati választáson, ezért Gyurcsány Ferenc saját hatalmának megerősítése érdekében bizalmi szavazást kezdeményezett a parlamentben önmaga ellen, mindezt úgy, hogy pontosan tisztában volt azzal, hogy a koalíciós többség hatalomban tartja majd őt – emlékeztet cikkében a hirado.hu.

Hirdetés

A közmédia hírportálja arra hívja fel a figyelmet, hogy most Fekete-Győr András, a Momentum elnöke kezdeményez bizalmi szavazást saját maga ellen.

„Vállalom a felelősséget; bizalmi szavazást kezdeményeztem. A médiában az előválasztási eredmények tükrében megindult a találgatás arról, hogy le fogok-e mondani a pártelnöki tisztségemről” – idézi Fekete-Győr András Facebook-bejegyzését a hirado.hu.

A baloldali előválasztáson csúfos vereséget szenvedett Fekete-Győr András eredménye nem érte el a négy százalékot. Pártja több egyéni választókerületben jutott jelöltséghez, a pártelnök azonban utolsó helyen végzett a baloldal háziversenyében.

„A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős” – fogalmazott Facebook-oldalán Fekete-Győr András.

A hirado.hu cikke IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk