Gyurcsány Ferenc a hétfői zárószavazás előtt elbeszélgetett az aggályait folyamatosan hangoztató Karsai Józseffel és a szavát adta a másik nyíltan aggodalmaskodó szocialista Garay István Leventének is.

A miniszterelnök a szavazás előtt elbeszélgetett az aggályait folyamatosan hangoztató Karsai Józseffel. Battonya szocialista képviselője az elhangzottakról annyit mondott, egyetértett Gyurcsány Ferenccel abban, nem szolgálná választói érdekeit, ha a következő két évben a térség nem kapna uniós támogatást.

Karsai József tagadta, hogy ezzel a pártelnök-miniszterelnök megzsarolta volna őt. Elmondása szerint Gyurcsány Ferenc megígérte neki, személyesen ellenőrizheti, hogy a végrehajtási rendeletek kidolgozása során az SZDSZ nem alakítja át több-biztosítóssá a rendszert.

Ígéretet kapott a másik nyíltan aggodalmaskodó szocialista képviselő, Garay István Levente is. A kiskunfélegyházi honatya komoly biztosítéknak tartja Gyurcsány Ferenc szavát, aki megígérte neki: az egészségpénztárak megalakulásával se szűnnek meg Bács-Kiskun Megyében a kisebb kórházak. Az orvos végzettségű politikus a kórházreform elfogadása óta lobbizik a kiskunfélegyházi területi kórház fennmaradásáért.

(hírTV)