Fotó: MTI, archív
Hirdetés

Böröcz László (Fidesz) azt mondta: rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet aratott a kormányoldal, amely erős felhatalmazást kapott a magyar emberek érdekeinek képviseletére. A magyarok olyan európai vezetőket akarnak, akik nem megszervezni, hanem megállítani akarják a bevándorlást, akiknek mindig az európai emberek érdeke az első, akik meg akarják védeni a keresztény kultúrát – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP megválasztott EP-képviselői számára Brüsszelben is Magyarország az első, és mindenkivel együttműködnek, aki meg akarják állítani a bevándorlást. Szerinte a választás az ellenzéken belül pedig azokat erősítette meg, amelyek 2002 és 2010 között kormányon tönkretették az országot.

„Gyurcsány itthon, Gyurcsányné meg az EP-ben fogja Brüsszel birodalmi törekvéseit képviselni”, az a céljuk, hogy Magyarországra erőltessék a bevándorlók betelepítését, a keresztény kultúra és a nemzeti szuverenitás feladását, a „balliberális progresszió és önhittség tébolyában”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az EP-választás eredményét komoly megerősítésnek tartja a kormánypártok számára és úgy véli: a voksoláson azokat a kormányokat és vezetőket erősítették meg, akiket a liberális hálózat, a nyílt társadalom hívei évek óta szisztematikusan támadnak. Ez a demokrácia válasza az átláthatatlanul működő aktivistacsoportoknak – tette hozzá.

Kijelentette: a magyar kormány csakis olyan, nemzeti alapokon álló jelölteket támogat az uniós vezető posztokra, akinek számít az keresztény értékek védelme és fellépnek a bevándorlás ellen.