Van, ami nem változik a magyar politikában. A baloldali pártok újra Kövér László szavait forgatják ki, miközben a házelnök csupán egyes ellenzéki képviselők viselkedéséről beszélt. Márpedig a viselkedésrükre a legjobb szó az, hogy méltatlan.

Gepostet von Dömötör Csaba am Montag, 4. Mai 2020
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője – Kövér László nevének említése nélkül – a házelnök nemrégiben tett nyilatkozatára reagált. Szerinte a házelnök arról beszélt, hogy a magyar ellenzék, a kormánypártokkal egyet nem értő sokaság, nem a magyar nemzet része, illetve arról is, hogy szánalommal tekint azokra, akiknek a személyi száma 2-essel kezdődik, vagyis a nőkre.

Gyurcsány Ferenc „náci”, illetve „sztálinista” beszédmódnak és gondolkodásmódnak nevezte azt az állítást, hogy az ellenzéki képviselők nem a hazájukat szolgálják, hanem idegen hatalmak ügynökei. Arra kérte az ellenzéki képviselőket, fontolják meg: többet ne álljanak fel, amikor a házelnök beérkezik az ülésterembe, és hozzászólásaikban még véletlenül se illessék „tisztelt házelnök” megszólítással az Országgyűlés elnökét, mert őt nincs miért tisztelni.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy reagált: Kövér László nyilatkozatában nem a nőkről beszélt általában, hanem arról a viselkedésről, amit egyes képviselők bemutatnak az Országgyűlésben. Kiabálások, sípok, hangosbeszélő, hazugságok, például járvány halálozási adatairól, a határon túli magyarok újdonsült megtámadása, folyamatos provokációk – sorolta az államtitkár, aki szerint ez méltatlan férfihoz, nőhöz, és minden közfeladatot ellátó emberhez egyaránt.

Korábban írtuk

Felvetette: ha annyira érzékeny az ellenzék a stílusra, akkor kérjenek elnézést a „patkányozásért” és a „lámpavasazásért” is.

Aki, a magyar ellenzéket nem tekinti a nemzet részének, aki, megvetéssel beszél a nőkről, aki, az ellenzéket külföldi ügynököknek tartja, az nem érdemel tiszteletet. Ezért nem szabad a házelnököt felállással köszönteni, “tisztelt elnök úrnak” szólítani, a kormánypárti képviselőket “tisztelet képviselőknek” hívni – kövesd élőben, és oszd meg napirend előtti felszólalásomat!

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Montag, 4. Mai 2020