Az elmúlt időszakban látványosan aktivizálta magát a baloldal vezére, aki ezen a politikai oldalon gyakorlatilag 2004 óta egy személyben dönt a legfontosabb kérdésekben, és határozza meg a politikai stratégiát – írja az Origo. Gyurcsány Ferenc a legkevésbé sem titkolja, hogy a 2010 előtti korrupt világot hozná vissza, és ennek érdekében mozgatja a bábukat. Közben mindig időt szakít arra, hogy megüzenje, ki az úr a baloldalon.

Hirdetés

Gyurcsány semmibe vette Márki-Zayt 

Mint az ismert, az előválasztásnak csúfolt, előre megrendezett politikai show-ban Márki-Zay Pétert hozták ki győztesként. Nem történt más, mint hogy Gyurcsány Ferenc megelégelte a botrányt botrányra halmozó, a baloldalnak is egyre kínosabbá váló Karácsony Gergelyt, akit egyszerűen lecserélt a hódmezővásárhelyi polgármesterre. Fontos körülmény, hogy mind a főpolgármester, mind Márki-Zay az ő embere, a váltással csupán arcot és karaktert cserélt.

Papíron tehát Márki-Zay lett a baloldal közös kormányfőjelöltje, de mint az majd látható lesz, mozgásterét teljes egészében Gyurcsány határozza meg. A helyzet annyira abszurd, hogy ha olyan kedve van, akkor a nyilvánosság előtt utasítja rendre beosztottját. 

A napokban a szokottnál is durvábban bánt vele. Az ATV 2021 végének közeledtével arra kért befolyásos baloldali közéleti szereplőket, hogy értékeljék az év legfontosabb eseményeit, valamint jövő évre vonatkozó politikai és személyes ambícióikról is meséljenek. A sorozat nem meglepő módon Gyurcsánnyal indult, aki a fentieknek megfelelően belpolitikai „helyzetértékelést” is adott. Nyilatkozatában többször is kitért az általa rendezett politikai színházra és a jövő évi választásra. Közben elsőre meglepőnek látszó és megalázó módon egyszer sem nevezte meg jelöltjét, Márki-Zay Pétert. feleségét és pártját – vagyis saját magát – viszont alaposan megdicsérte.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE kattintva!