A Városháza-gate esetében is a Gyurcsány-forgatókönyv érvényesül, hiszen az őszödi beszéd napvilágra kerülése után ő sem mondott le, hanem addig húzta az időt, ameddig csak tudta, ez pedig majdnem három évig tartott – mondta Kiszelly Zoltán a Magyar Nemzet kérdésére, miszerint a napról napra terebélyesedő botrány Karácsony Gergely főpolgármesteri székébe is kerülhet-e? A Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója hangsúlyozta: Karácsony az őszödi beszéd utáni Gyurcsány-mintát követi, ő maga és a mögötte álló politikai, gazdasági erők is bármi áron ragaszkodnak a főpolgármesteri székhez, a hatalomhoz.

Hirdetés

Ezért fenyegetnek most azzal, hogy akár le is állhat a BKV szerintük a kormány miatt. Görcsösen keresnek olyan álbotrányokat, amivel a döglött lovat megpróbálják áttolni a kormány oldalára

– mondta Kiszelly, aki szerint a baloldal nem engedhet meg magának egy előre hozott főpolgármester-választást, mert bőven benne van a pakliban, hogy elveszíti azt. Gyurcsány is azért ragaszkodott a hatalomhoz, mert tudta, hogy egy előre hozott választáson elbukna. Ugyanakkor minél tovább húzta, annál nagyobb lett a kétharmad – jegyezte meg.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Korábban írtuk