A portál úgy tudja, Gyurcsány először mentorát, a 84 éves Vitányi Ivánt javasolta, és csak a második körben dobta be a frakcióvezető nevét. Lendvai Ildikó – Kiss Péter és Vadai Ágnes mellett – végig Gyurcsány szövetségese volt, hármójuk hűségét emelte ki a távozó pártelnök az MSZP-frakció hétfői ülésén.

A Hírszerző úgy tudja, Gyurcsány a kedd délelőtti ülésen nekiment Szekeresnek, és "gyenge minőségű embernek" nevezte az elnökhelyettest. Gyurcsány tábora a múlt héten azzal vádolta meg a honvédelmi minisztert, hogy beavatkozott a miniszterelnök-jelölésbe. Az Electrolux-vezért, Takács Jánost ugyanis Szekeres Imre emberének tartják.

Lendvai inkább a frakcióval foglalkozna

Az MNO információi szerint Lendvai nem vállalta a pártelnöki felkérést, mert a frakcióval kíván foglalkozni. Ezt követően több megyei elnök jött ki az ülésről azzal, hogy ők ezt nem hallgatják tovább, mert hányingert kapnak.

Gyurcsány a Táncsics Alapítvány élén?

Közben a Független Hírügynökség úgy értesült: Gyurcsány Ferenc már vezető tisztséget sem akar vállalni a pártban, inkább a Táncsics Alapítvány kuratóriumát vezetné a baloldal megújítása érdekében, emellett országgyűlési képviselő maradna.

(hírTV, MNO)