"Amíg embernek hitvány, magyarnak nem alkalmas." – napirend előtt beszélek a Parlamentben!

A kormány éjszakára akarja halasztani a kultúra szabadságáról szóló vitát. Ezt meg fogjuk akadályozni.Ezért ma a DK frakciója nem szól hozzá a vitákhoz.Én is rövidre zárom a napirend előtti beszédemet: "Amíg embernek hitvány, magyarnak nem alkalmas."

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Dienstag, 10. Dezember 2019
Hirdetés

A „karácsonyi nyugodtabb napokra” „gondolkodni valót” kívánt a kormánypártiaknak, és azt, hogy próbálják megfejteni annak a mondatnak a magukra érvényes értelmét, hogy „amíg embernek hitvány, magyarnak nem alkalmas”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta: az önkormányzatoknak nagyobb szabadsága lesz a jövőben, hiszen dönthetnek úgy, hogy saját hatáskörben működtetnek színházat vagy bízhatják ezt államra, vagy vegyes megoldás is létrejöhet megállapodás alapján.

A 2006-os utcai eseményekre utalva hangsúlyozta: szégyen, hogy Gyurcsány Ferenc nem is akart soha bocsánatot kérni a rendőri erőszak áldozataitól. „Ön a saját népére támadt, és nincs annyi videoblogos idétlenkedés, annyi ételről készített fotó és annyi hatásvadász tinédzsercipő, ami ezt el tudná feledtetni” – mondta.

Úgy fogalmazott: a „baloldal színházában” Gyurcsány Ferenc a „főrendező”, de 2022-ben már nemcsak a baloldalt, hanem az országot szeretné rendezni. Kijelentette: a kormányoldal nem fogja hagyni, hogy kormányzást még egyszer a gazdaságot szétverő, szemkilövető kezébe adják.