A DK politikusai néhány havonta telesírják a sajtót azzal, hogy az Orbán-kormány miatt mi vált szerintük luxussá: kezdetben a rántott hús, majd az üres kenyér, egy hónapja a zöldség. A zöldség még mindig luxus, de most megemlékeztek a gyümölcsökről is Gyurcsányék.

Hirdetés
Fotó: MTI/Taipusz Attila (archív, illusztráció)

Magyarországon gyakorlatilag a plafont verik a zöldség- és gyümölcsárak – sivalkodik a Gyurcsány-párt közleményben.

A klímaváltozásnak köszönhetően évről évre kevesebb és rosszabb a termés, a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság közepette pedig a magyar családok pénztárcája egyre vékonyabb, egyre kevesebben tudják megfizetni a drága termékeket – írja a párt szóvivője, Barkóczi Balázs.

A Demokratikus Koalíció szerint a világ szégyene, hogy az alapvető fontosságú, egészséges táplálkozáshoz nélkülözhetetlen friss zöldség és gyümölcs luxuscikk lett a magyar családoknak – jajveszékelnek az ellenzékben szociálisan roppant érzékeny politikusok.

Korábban írtuk

Ma az országban gyakran már hónap közepére sincs annyi pénze egy családnak, hogy normálisan bevásároljanak, eközben pedig az oligarchák komplett településeket kebeleznek be. Mi, európai magyarok nem akarjuk többé az oligarchákat hizlalni, a mi feladatunk, hogy harcoljunk a magyar családok méltó jövőjéért, ahol nem számít fényűzésnek a bevásárlás – zárul a közlemény.