Gyurcsány Ferencet a kormányzása alatt se a versenyképesség, se az oktatás, se a bérek nem érdekelték – reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója a Demokratikus Koalíció egyik hétfői sajtótájékoztatójára.

Hidvéghi Balázs az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként a magyar vállalkozásokat és a béreket agyonadóztatta, az oktatástól százmilliárdokat vett el, „most pedig éppen egy olyan korrupciós botrányban ül nyakig, ahol fizetés nélkül dolgoztatták a diákokat”.

A kormánypárti politikus szavai szerint 2010. óta az adócsökkentéseknek, az oktatás és a szakképzés átalakításnak köszönhetően Magyarország versenyképessége javul, egyre inkább megéri beruházni, vállalkozni és dolgozni. Négy és fél éve nőnek a reálbérek és a rendszerváltás óta legnagyobb minimálbéremelés zajlik – emelte ki.

Varju László, a DK alelnöke hétfőn azt mondta, pártjuk arra készül, hogy kormányra kerülve átalakítja az oktatási rendszert és jelentősen megemeli az ágazat költségvetési támogatását. Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: minderre azért van szükség, hogy növelni tudják az ország versenyképességét, ami az utóbbi időszakban „óriásit zuhant”.

A Demokratikus Koalíció alapvetésnek tartja, hogy napi nyolc órai munkából meg lehessen élni, ezért egy kormányváltás után a nettó minimálbért fokozatosan a mindenkori létminimum szintjére növelnék – tette hozzá.

MTI