A volt miniszterelnök Szilvásy Györgynek címzett mondatában úgy fogalmazott, „egy percig nem hisszük, hogy rárontottál volna a nemzetedre, ahogyan ráront Orbán Viktor minden nap”.

A politikus az Orbán-kormány abszurd világára jellemzőnek nevezte, hogy az 1950-es évek óta most ítéltek el először minisztert vagy volt tárcavezetőt kémkedés vádjával. „Hogyan szolgálják ki ezt a gyáva miniszterelnököt, ezt a gazembert, ezt az erőszakos senkiházit bírók, rendőrök ügyészek?” – kérdezte ezzel kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, „azt üzenjük a bírónak, valami nagy nevű ezredesnek, hogy egyszer a tartója is el mog fog bukni és el fog vele menni ő is és utálni fogja majd önmagát és nem tud majd elszámolni a lelkiismeretével”.

„Ezek háborút hirdettek ellenünk” – folytatta, majd hozzátette: „meddig akartok még drága demokrata barátaim csendben tűrni és politikailag korrekten szövegelni?”. A DK elnöke szerint ehelyett inkább fel kellene venni a kesztyűt. „Maradjunk Szilvásyval és a köztársasággal, védjük meg magunkat és ezt az országot” – zárta mondandóját Gyurcsány Ferenc.

(MTI)