A kisfilmekben bejelentkező megszólalók közül elsőként Dobrev Klára, a DK EP-képviselője beszélt, aki azt mondta, hogy a tavaly október 13-i önkormányzati választáson nem csak maguknak, de az egész világnak bebizonyították, hogy ha összefognak, akkor képesek győzni. A teljes ellenzéki összefogás tíz év után először mért komoly vereséget az Orbán-rendszerre – tette hozzá. A politikus úgy fogalmazott: nemcsak Budapesten, hanem az ország egy jelentős részében is győztek, megyei jogú városok és kisebb települések sorát hódították el a Fidesztől. Hozzátette, azóta azt is bebizonyították, hogy nemcsak kampányolni és győzni képesek együtt, hanem kormányozni is, még ha jelenleg csak városokat és kerületeket irányítanak.

Hirdetés

A DK-s polgármesterek és ellenzéki kollégáik együtt legyőzték az akadályokat, még annak ellenére is, hogy „kormányzati ellenszélben, megszorításokkal dacolva kellett dolgozniuk”, és sokszor a „kormány helyett is vigyáztak az országra” – jelentette ki Dobrev Klára.

Az EP-képviselő azzal foglalta össze mondanivalóját, hogy összefogtak és győztek, mert ez volt a változást hozó recept egy éve, és ez lesz a recept 2022-ben is. A közös listából lesz közös győzelem, a közös győzelemből lesz közös Magyarország – szögezte le.

A DK polgármesterei rövid videóüzenetekben jelentkeztek be, ahol az általuk elért eredményeket sorolták fel, szintén azt hangoztatva, hogy összefogtak és győztek. A kisfilmekben megszólalt Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi, Tóth József polgári, László Imre újbudai, Niedermüller Péter erzsébetvárosi, Baracskai József zalaszentgróti, Kiss László, óbudai és Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester.

Korábban írtuk
Hirdetés
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke két kisfilmben saját politikai pályafutását, valamint a párt történetét elevenítette fel miniszterelnökké választásától a 2006-os választási győzelmen, az őszödi beszéden és lemondásán keresztül egészen a DK megalapításáig és mai helyzetéig.

David Maria Sassoli, az Európai Parlament elnöke szintén videóüzenetben köszöntötte a DK-t. Az olasz politikus azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció fiatal párt, amely az elmúlt években jelentős sikereket ért el. Hozzátette, hogy a DK elkötelezetten és szilárdan támogatja az Európa-párti szellemiséget.