Nem tudom, majd kiderül, ki fog derülni a főpolgármester-választáson – fogalmazott Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a héten Bohár Dániel azon kérdésére, hogy Dobrev Klára vagy Karácsony Gergely lenne a jobb főpolgármester.

Hirdetés

Mindez elég sejtelmesen hangzik a Gyurcsány-párt politikusától, ha pedig megnézzük, hogy az elmúlt időben mi történt a baloldalon, akkor van alapja annak az elképzelésnek, hogy a DK inkább az európai parlamenti képviselőjét szeretné a főváros élén látni, amivel újabb lépést tennének abba az irányba, hogy elfoglalják a magyar politika teljes baloldalát.

Emlékezetes, hogy tavaly ősszel, a baloldali előválasztás első fordulójában Dobrev Klára végzett az élen a miniszterelnök-jelöltek versenyében, őt pedig Karácsony Gergely, majd Márki-Zay Péter követte. Ekkor megindultak az egyeztetések Budapest és Hódmezővásárhely polgármestere között, hogy ki lépjen vissza a másik javára. Végül hosszas huzavonát követően Karácsony Gergely bedobta a törülközőt, és beállt Márki-Zay mögé, hogy ezzel fogják ki a szelet Dobrev Klára vitorlájából. A visszalépést követően Karácsony egy háttérbeszélgetésen közölte: „hosszú azoknak a politikusoknak a listája, akik megpróbáltak megzsarolni, rajta van Gyurcsány Ferenc is.”

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk