Fotó: MTI/Soós Lajos, archív
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és DK-s képviselőtársai, Kolber István, Vadai Ágnes és a képen nem látható Varju László, valamint Szűcs Erika az Országgyűlés plenáris ülését követően az iskolarendszer átalakítása elleni tiltakozásul a parlamenti ülésteremben éjszakáznak 2013. október 9-én hajnalban.
Hirdetés

A DK minden tekintetben maximálisan eleget tesz a magyar és az európai adatvédelmi szabályoknak – közölte az ellenzéki párt a Fidesz sajtótájékoztatójára reagálva szerdán az MTI-vel.

Zsigmond Barna Pál fideszes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján azt mondta: „kiderült, valami nagyon nem stimmel a Gyurcsány-párt adatkezelési gyakorlata körül”, kérdéses, hogy „hová és milyen célból küldik ki külföldre a magyar emberek adatait”. Pontosan milyen külföldi szervereken tárolják a magyarok adatait, és kik kezelik ezeket az adatokat? „Igaz az, hogy a Gyurcsány és a Soros emberei által alapított külföldi céghez terelik az adatokat?” – tette fel kérdéseit Zsigmond Barna Pál, aki szerint ez esetben felmerül az is, hogy a magyar választások befolyásolására akarják azokat felhasználni.

A képviselő azt mondta: sokan gyanútlanul chatelnek Gyurcsány Ferenccel a Facebookon, idősek és kiskorú diákok is, nem tudva azt, hogy „Gyurcsányék a személyes adataikat automatikusan továbbítják, gyakorlatilag ellopják, és külföldi szerverekre, adatbázisokba továbbítják”.

A DK erre reagálva közleményében azt írta: „csak olyan felhasználók adatait kezeljük, akik erre saját kezűleg engedélyt adtak nekünk”.

„Ha a Fidesz törvénytelen adatbázisépítés után kutat, akkor javasoljuk, hogy foglalkozzanak a Fidesz Kubatov-listáival” – fogalmaztak.

A DK hozzátette, Gyurcsány Ferencet valóban tömegével követik fiatalok a közösségi médiában, ami miatt a Fidesz hetente tart egy „rettegésfélórát”.