Fotó: MTI, archív
Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

Míg a Fidesz úgy gondolja, hogy a gazdaság és a családok további növekedésének alapja a biztonság, addig „az ellenzék élén álló Gyurcsányék veszélyeztetnék a magyar családok biztonságát” – fogalmazott a kormánypárti politikus, aki szerint miközben Gyurcsányék az Európai Parlamentben minden egyes bevándorláspárti javaslatot támogatnak, addig a magyar családoktól mindent sajnálnak.

Azt mondta, Gyurcsányék a kezdetektől fogva támadják azt a magyar emberek által kijelölt szigorú bevándorláspolitikát, amellyel sikerült megállítani az országot fenyegető illegális migrációt. Kormányzásuk alatt sem törődtek az ország és a magyar emberek biztonságával, tönkretették az országot és a magyar gazdaságot, „tudatosan leépítették, leamortizálták a honvédséget, és a rendvédelmi dolgozókat sem becsülték meg” – tette hozzá, majd megjegyezte: Gyurcsányék az elmúlt években sem szavazták meg, hogy többet fordítsanak az ország védelmére, biztonságára és az illegális migráció elleni küzdelemre.

Böröcz László szerint a bevándorláspárti erőknek nem érdeke, hogy a nemzetállamok meg tudják védeni magukat, „céljuk, hogy migránsokkal árasszák el Európát”.

A Fidesznek viszont fontos az ország fizikai biztonságának, gazdasági stabilitásának megőrzése és a határvédelem, valamint a pénzügyi védelmi képességek megerősítése, „mert biztonság nélkül sem a vállalkozások, sem a gyermekeket nevelő magyar családok nem tudnak tervezni” – mondta a frakcióvezető-helyettes.

Hangsúlyozta: a jövő évi költségvetésben minden eddiginél több pénz jut a biztonságra, a honvédelmi költségvetés 20 százalékkal, mintegy 103 milliárd forinttal nő az ideihez képest. A gazdaságvédelmi akciótervvel pedig megpróbálnak felkészülni minden eshetőségre, hogy meg tudják őrizni a magyar gazdaság eddigi eredményeit – fűzte hozzá.

Böröcz László végül közölte: a Fidesz-KDNP minden támogatást meg fog adni a családok költségvetéséhez.