Csütörtöki online sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet (DK) budapesti főpolgármester-helyettes azt mondta: a kormány felkészülés, oltási terv nélkül vágott neki a második koronavírusos évnek. Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi szakpolitikusa pedig azt, hogy a háziorvosok sem kapnak megfelelő tájékoztatást.

Hirdetés

A Fidesz erre reagálva azt írta: „Gyurcsányék láthatóan minden erejükkel azon vannak, hogy megvalósítsák a járvány elhúzását célzó stratégiájukat”. Ennek része, hogy álhíreket gyártanak és zavart akarnak kelteni az oltással és a vakcinákkal kapcsolatban is – tették hozzá.

A nagyobbik kormánypárt szerint „a baloldal beismerte, hogy azért teszi ezt, mert nekik az az érdekük, hogy a járvány elhúzódjon, minél kevesebben oltassák be magukat, több legyen a beteg, több legyen a halott és minél rosszabb legyen az országnak”.

A Fidesz leszögezte: Magyarországon az oltás szervezetten és az oltási terv szerint zajlik. Az első vakcina megérkezése napjától folyamatosan oltanak, „már rendben megtörtént az egészségügyben dolgozók és az idősotthonok oltása is” – tették hozzá.

Korábban írtuk

„Amíg Gyurcsány emberei hazudoznak, addig országszerte már oltják a legidősebbeket is a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál” – jegyezték meg, hozzátéve: az oltás ütemét „egyedül a rendelkezésre álló vakcina korlátozza”. Mivel „Brüsszelből kevés vakcina érkezik”, helyes döntés volt, hogy Magyarország máshonnan is vásárol biztonságos és hatásos vakcinákat, mert ezek nélkül „nem tudunk véget vetni a járványnak és a korlátozásoknak” – fogalmazott közleményében a Fidesz.