Újabb bizonyíték a Jobbik és a DK titkolt közeledésére, hogy Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője szinte megismételte Gyurcsány kaotikus jövőképet festő elméletét.

Fotók: MTI/Máthé Zoltán, szerk: demokrata.hu

A választási korrupció gyanújába és prominens tagjainak minősíthetetlen, a nőket megalázó megjegyzései miatt botrányba keveredő Jobbik európai parlamenti képviselője, Balczó Zoltán szinte szóról szóra ugyanazt mondja, mint a 2006-ban a jobbikosokat is lövető és kardlapoztató bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc – hívta fel a figyelmet a 888.hu.

Gyurcsány Ferenc néhány hete a Civil Rádiónak adott interjújában azt fejtegette, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén „káosz, válság, elhúzódó tárgyalások és új választás jönne.” Gyurcsány szerint ez, noha ilyen instabilitás még nem volt a magyar politikában, nem jelentene gondot, hiszen „más országok, például Németország is, kibírták stabil kormány nélkül”.

Balczó Zoltán néhány napja egy kalocsai választási fórumon szinte megismételte Gyurcsány Ferenc káoszt vizionáló rémképét: „Előállhat olyan helyzet, amelyben gyakorlatilag lehetetlenné válik a kormányalakítás, ami alkotmányos válsághoz vezetne” – mondta. Majd – folytatva a gyurcsányi gondolatmenetet – úgy fogalmazott, hogy „ilyen esetben valamilyen ügyvivő kormány állhatna föl, és hamarosan előrehozott választások következnének.„

Arra a kérdésre, hogy milyen hatást gyakorolna egy ilyen kaotikus helyzet Magyarországra, ő is a német példát hozta fel, „ahol fél évig tartott a kormányalkotási huzavona, mégis működött az ország.”

A 888. teljes cikkét IDE kattintva tekintheti meg.

(888.hu, demokrata.hu)