– Bármennyire is mély szakadék van jelenleg a bal- és a jobboldal között, ez a stílus egy városvezetőtől megengedhetetlen – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője Karácsony Gergely hétfői, trágár megnyilvánulása kapcsán. Korábban is hallhattunk már profán kijelentéseket baloldali politikusoktól, ám a helyzet újdonsága, hogy azok nem nyílt ülésen hangzottak el.

Hirdetés

– Karácsony Gergely viselkedése méltatlan egy városvezetőhöz. Bármennyire is mély szakadék van jelenleg a bal- és a jobboldal között, ez a stílus egy városvezetőtől megengedhetetlen – nyilatkozta a lapnak Nagy Ervin. A XXI. Század Intézet elemzője úgy véli, a főpolgármester hétfői meghallgatáson tett megnyilvánulása tovább rontja az egyébként is csökkenő népszerűségét. Hozzátette, Karácsony Gergely az utóbbi időben hitelességi válságba került, most pedig már a karakterproblémái is előtérbe kerültek.

– Azt gondolom, hogy Karácsony Gergelyre eddig nem volt jellemző ez a megnyilvánulás, bár megesett, hogy indulatosan beszélt. Ez most Gyurcsány Ferenc-i mélységekhez közelít, amely jellemző a baloldali összefogásra, hiszen folyamatosan politikai kultúrát romboló stílust használnak. Gondoljunk csak Jakab Péterre – részletezte az elemző, aki szerint a baloldalra nemcsak stílusában jellemző a szélsőségesség, hanem tartalmában is. – Emlékezzünk vissza, hogy nemrég még arról beszéltek a baloldali politikusok, hogy akár a jogállami kereteket is átlépve alkotmányt módosítanának, embereket tennének földönfutóvá vagy újságírókat tiltanának el a munkavégzésüktől. Ez a fajta tartalom mindig is jellemezte Gyurcsány Ferencet, de azt gondolom, hogy az összefogásban részt vevő pártoktól – amelyet továbbra is Gyurcsány irányít – sem áll távol az, hogy vulgárisan nyilvánuljanak meg, mind tartalmilag, mind formailag szélsőségesen kampányoljanak – mondta.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk