Dobrev Klára csütörtöki, online sajtótájékoztatóján hivatkozásként azt mondta, hogy az Európai Parlament szerdán a kétharmadosnál nagyobb többséggel támogatta az általa kidolgozott foglalkoztatási és szociálpolitikai iránymutatásokat. A politikus úgy fogalmazott: az ajánlásokból hamarosan minden tagország számára kötelező jogszabályok születhetnek.

Hirdetés

Hangsúlyozta, arra kérte a bizottságot, hogy haladéktalanul dolgozza ki azt a módszertant, amellyel minden egyes uniós országban meg lehet állapítani, hogy mekkora a tisztességes megélhetéshez szükséges minimálbér. Fel kell számolni a dolgozók kizsákmányolását, nem lehet megengedni, hogy nyolc órát dolgozó emberek ne keressenek annyit, amennyiből saját magukat és családjukat el tudják tartani – jelentette ki Dobrev Klára.

Azt is elmondta, a jelentés sürgeti, hogy hozzák létre az európai egészségügyi uniót. Olyan minimumszabályokra van szükség, amelyek garantálják, hogy egy magyar ne kaphasson rosszabb egészségügyi ellátást, mint például egy holland – tette hozzá.

Arra is kitért, hogy az országok közötti különbségek leküzdésének érdekében a mostaninál sokkal többet kell fordítani az oktatásra és szociális kiadásokra, valamint arra is figyelni kell, hogy a szegénységi küszöb alatt élő nyugdíjasok minden tagállamban méltányos nyugdíjat kapjanak.

Korábban írtuk

A politikus végül azt mondta, felháborítónak tartja, hogy a Fidesz EP-képviselői nem támogatták a jelentés elfogadását.

Lesz európai minimálbér!

Lesz európai minimálbér!Órási siker, hogy az Európai Parlament kétharmados többséggel elfogadta a jelentésemet. Az ajánlások arról szólnak, hogyan csökkenthetők az egyenlőtlenségek. Sokat beszélünk arról, hogyan tudjuk Európát és Magyarországot sikeresebbé tenni. Szerintem ehhez elsősorban okos, egészséges és kiegyensúlyozott állampolgárokra van szükség. 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Dobrev Klára am Donnerstag, 22. Oktober 2020