Az ellenzéki politikus történelmi sikerként, az „európai egyesült államok” felé tett hatalmas lépésként értékelte az ötnapos csúcstalálkozón született kompromisszumot, amely miatt azonban – szerinte – a magyaroknak nincs túl sok oka az örömre.

Hirdetés

„Orbán ismét hatalmas vereséget szenvedett” – mondta, majd hangsúlyozta, Magyarország a teljes európai költségvetés arányában még soha nem kapott ilyen kevés pénzt az uniótól.

A miniszterelnök gyenge érdekérvényesítő képessége miatt Magyarország „egyetlen fitying” plusz támogatáshoz sem jutott, miközben számos ország, köztük Lengyelország, Bulgária, Ciprus és Málta is sokkal több forrást kap majd – mondta.

Dobrev Klára szerint a kormányfő abból a szempontból is kudarcot vallott, hogy a magyar parlament által szabott feltételeket sem tudta teljesíteni. Példaként említette, hogy a tanács a jövőben tizenöt tagország szavazatával megvonhatja az uniós támogatásokat, ha valahol nem teljesülnek a jogállamisági követelmények.

Korábban írtuk

A DK politikusa úgy fogalmazott, „nekünk, európai demokratáknak lesz a feladatunk, hogy Orbánt leváltásuk, és Magyarországot újra visszavezessük az európai demokrácia és az európai erős érdekérvényesítés helyzetébe”.

Orbán hatalmasat bukott Brüsszelben!

Az Európai Tanács döntése hatalmas győzelem Magyarországnak és Európának, minden fronton vereség Orbánnak! Hatalmasat bukott Brüsszelben! A négy feltétele közül nulla teljesült!Kövesd élőben és oszd meg Dobrev Klára sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Dienstag, 21. Juli 2020