A DK uniós képviselőjének vagyonbevallása azért is érdemelhet különös figyelmet, mert a hivatalos adatok szerint ő az egyik leggazdagabb magyar politikus. Arról nem is beszélve, hogy a politikusok hozzátartozóinak vagyonnyilatkozatai nem nyilvánosak, ezért senki sem tudhatja, hogy milyen vagyontárgyak vannak a képviselők és kormánytagok házastársai vagy gyerekei nevén – írja az Origo.

Hirdetés

Gyurcsányné bevallásában

  • két ingatlant is feltüntetett, ő az egyedüli tulajdonosa az Apró-villaként elhíresült rózsadombi 400 négyzetméteres háznak, ahol Gyurcsánnyal együtt élnek, és közösen tulajdonolják a kötcsei, 267 négyzetméteres nyaralót;
  • egy autó is szerepel, eszerint egy hibrid Toyota RAV4-et lízingel;
  • megtakarításairól is írt, ezek szerint 199 millió 882 ezer forintja van az értékpapírszámláján. Ezzel egyébként a parlamenti képviselőknél is az élbolyban lenne, mivel csak öt honatyának van nála több spórolt pénze. Egyikük pont a férje, Gyurcsány Ferenc, aki listavezetőként 1 milliárd 51 millió forinttal rendelkezik.
  • fizetését is ismertette. Uniós képviselőként 8990 eurós fizetést és 4576 eurós költségtérítést kap, ami összesen közel 4,8 millió forintnak felel meg. Mint a Blikk megjegyzi, ebből nem okozhat gondot az 59 millió forintos jelzáloghitel törlesztése sem, amit a férjével közösen vettek fel a kötcsei házukra.
  • szerepel Gyurcsányék családi cége, az Altus Zrt. is, igaz a vállalkozásnak nem ment olyan jól mint a korábbi években.

Ebből is az látszik, hogy Gyurcsányné magyar viszonyok között példátlanul gazdag, és bár kommunikációjában szereti magát a szegények pártfogójának beállítani, a valóságban luxuséletmódot folytat.

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE KATTINTVA!

Korábban írtuk