Hunvald György lassan egy éve van előzetes letartóztatásban tucatnyi tényállás miatt, a többi mellett hivatali vesztegetés, hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés miatt. Az ügyben összesen 21 gyanúsított van, köztük a VII. kerületi önkormányzat gazdasági, illetve pénzügyi bizottságainak akkori SZDSZ-es elnöke Gál György és Kardos Péter, valamint az ügyben szereplő értékbecslő.

Az tényállások száma most növekedhet: valószínűleg 2008 elején Gál György Hunvald György polgármestert arra kérte, hogy a barátnőjével – aki ugyanezen időszakban a korábbinál lényegesen nagyobb önkormányzati bérlakást is kapott – olyan szerződést kössön, amelynek nyomán tényleges munkavégzés nélkül havi rendszeres juttatásban részesülhet a VII. kerületi önkormányzattól.

Gál György felhívása nyomán, Hunvald György – 2008. március 1-jétől 2010. november 30-ig hatályos – megbízási szerződést kötött a hölggyel, havi bruttó 300 000 Ft megbízási díjat kikötve. Az önkormányzat 2008-ban összesen bruttó 3 millió forintot fizetett ki így.

Gál György 2008. november 27-én történt előzetes letartóztatásba helyezését követően, Hunvald György – bár a szerződést nem bontotta fel – a szerződés „teljesítéséről” 2008. decemberét követően további igazolásokat nem állított ki, és így a szerződés kapcsán 2009-től kifizetés már nem történt.

Ugyancsak megalapozott a gyanú arra, hogy Czibula Csaba volt VII. kerületi önkormányzati képviselő – aki ellen a főügyészség indítványára a bíróság nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátott ki – Hunvald Györgyöt 2007 elején szintén arra kérte, hogy a volt feleségével olyan szerződést kössön, amelynek nyomán havi rendszeres juttatást kapjon a VII. kerületi önkormányzattól. Hunvald György 2007-ben és 2008-ban is egy-egy évig hatályos megbízási szerződést kötött a hölggyel, havi bruttó 140 000 forint megbízási díjat kikötve.

Annak ellenére, hogy a hölgy a szerződésben meghatározott tevékenységet nem végzett, Hunvald György a szerződés „teljesítéséről” havonta valótlan igazolást állított ki, amely alapján a megbízási díj – 2008 végéig összesen bruttó 3 millió 220 ezer forintot fizetett ki az önkormányzat.

(InfoRádió)