„A legszomorúbb az egészben az, hogy az oldalon nemcsak a 20 év feletti korosztály, hanem a 15 évnél fiatalabbak is szidják egymást” – írta lapunknak olvasónk, Gábor. „Büdös magyarok, miért nem húztok az anyátok pi….ba, miért nem tanultok meg szlovákul, ha már egyszer itt éltek? Mindannyiótokat a gázba küldeném. Fúj, magyarok” – írta egy 16 éves szlovák fiú.

„Küld el ezt az SMS üzenetet, különben kib…ott magyar vagy. Ha legalább hétszer megkapod, akkor rendes szlovák vagy” – ez az SMS üzenet terjed a szlovák alapiskolás és középiskolás diákság körében, és már nem egy magyar diák is megkapta.

Az ország legnépszerűbb csevegő honlapján, az azet.sk oldalon néhány éve külön a magyar nemzetiségű fiataloknak is nyitottak egy csevegő-szobát.

Naponta óránként több száz, nagyrészt magyar fiatal beszélget az oldalon, azonban az elmúlt hetek eseményei után a csevegő-szobában elterjedtek a magyar ellenes felszólalások. Korábban a fiatalok többsége azért látogatott ide, hogy ismerkedjen, beszélgessen magyarokkal, most azért lépnek be jóval nagyobb számban a szlovákok, hogy gyűlöletkeltő felhívásokat írjanak. A csevegés túlnyomó része arról szól, hogy ki tudja durvábban a Duna másik oldalára küldeni a magyarokat, esetleg ki tud jobban káromkodni a magyarok címére.

(ujszo.com)